Orechový zákusok

Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Od pravých francúzskych rezov sa líši tým, že tieto som robila z piškótového cesta a francúzske sú z medového.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V príprave cesta som fotopostup pridala len na orechové cesto. Cukor a vajcia celé som vyšľahala do peny.
  2. Múku prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta. Opatrne som vmiešala.
  3. Napokon som na tri krát pridala aj mleté orechy. Aby bola cesto krásne vzdušné, treba opatrne zapracovať do cesta sypké ingrediencie.
  4. Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila, aby bolo pekne rovné. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na ďalšie dva piškótové korpusy.
  5. Upečený korpus som chladila na mriežke. Ešte za horúca som stiahla kožu.
  6. Upečený aj piškótový a koža odstránená z neho za horúca. Tretí sa ešte pečie.
  7. Kým sa korpusy chladili pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Zatiaľ som si vymiešala maslo s cukrom do peny.
  8. Do krému som po lyžici pridávala vychladnutý puding a vyšľahala do peny. Napokon som pridala rumovú príchuť.
  9. Krém som rozdelila na 3 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  10. Na spodok som uložila piškótový korpus a natrela som ho horúcim broskyňovým džemom.
  11. Na džem som natrela krém. Položila som na krém orechový korpus.
  12. Orechový korpus som natrela horúcim džemom.
  13. Na džem som natrela krém.
  14. Na krém som položila druhý piškótový korpus. Na noc uložila do chladničky a zaťažila 4 kg múky. Do chladničky som uložila aj tretí pohár s krémom.
  15. Druhý deň som natrela vrchný korpus horúcim džemom a na to som natrela krém. Hrebeňovou stierkou som urobila vlny.
  16. Koláč som krájala horúcim nožom. Posypala drvenými orechmi. Pokvapkala čokoládou. Nemusí byť. Prajem vám dobrú chuť.