Morčacie prsia v cestíčku
Francúzske morčacie prsné kocky v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš sviatočný nedeľný obed.
5-6 porcií |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv som si pripravila cestíčko, aby sa po zamiešaní mohli chute spojiť. Do misy som naliala smotanu, pridala som vajcia, múku, soľ, korenie a všetko som zmiešala. Cestíčko musí byť hustejšie než na palacinky.
- Potom som nastrúhala syr.
- Napokon som pridala čerstvú nakrájanú petržlenovú vňať, osolila, korenila, ale pozor, ementál syr bol slaný.
- Kým cestíčko odpočívalo, umyla som morčacie prsia, osušila a nakrájala na úzke pásy...
- ...potom na drobné kocky.
- A všetko nakrájané...
- Kocky som pridala do cestíčka a dobre som premiešala.
- Na panvicu som dala rozohriať masť a v horúcej som zo zmesi lyžicou tvorila rezne.
- Pomaly ich vyprážam pod pokrievkou z jednej strany,
- ...potom rezne obrátim a dopečiem.
- Na svetlohnedo upečené do chrumkava vykladám na misu s papierovou utierkou.
- Zemiakový šalát som si pripravila ešte večer, takže môžem všetko uložiť na taniere.
Prajem vám dobrú chuť.