Morčacie prsia v cestíčku

Francúzske morčacie prsné kocky v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš sviatočný nedeľný obed.

5-6
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv som si pripravila cestíčko, aby sa po zamiešaní mohli chute spojiť. Do misy som naliala smotanu, pridala som vajcia, múku, soľ, korenie a všetko som zmiešala. Cestíčko musí byť hustejšie než na palacinky.
  2. Potom som nastrúhala syr.
  3. Napokon som pridala čerstvú nakrájanú petržlenovú vňať, osolila, korenila, ale pozor, ementál syr bol slaný.
  4. Kým cestíčko odpočívalo, umyla som morčacie prsia, osušila a nakrájala na úzke pásy...
  5. ...potom na drobné kocky.
  6. A všetko nakrájané...
  7. Kocky som pridala do cestíčka a dobre som premiešala.
  8. Na panvicu som dala rozohriať masť a v horúcej som zo zmesi lyžicou tvorila rezne.
  9. Pomaly ich vyprážam pod pokrievkou z jednej strany,
  10. ...potom rezne obrátim a dopečiem.
  11. Na svetlohnedo upečené do chrumkava vykladám na misu s papierovou utierkou.
  12. Zemiakový šalát som si pripravila ešte večer, takže môžem všetko uložiť na taniere. Prajem vám dobrú chuť.