Francúzske macarons videorecept

zuckersuess - fotkazuckersuess, 26. januára 2017

Tieto malinové macarons som piekla podľa originálneho receptu a nádherne sa vydarili.

15 minút
na 150 °C

Suroviny

150 g
150 g
55 g
Cukrový sirup:
55 g
štipka
150 g
35 g
Malinová plnka:
100 g
75 g
100 g mrazené




Postup

  1. 1

    Recept je približne na 2 plechy, to je nejakých 25-30 macarons.

Diskusia k receptu

evanaaa
Si šikovná, pekne sa ti podarili ale nie každý má trpezlivosť si pozrieť video, je zdĺhavé, zbytočne rozvláčne, zišiel by sa preto aj slovný postup. Ja som v polovičke chcela prestať pozerať, ale som si povedala, že keď som už začala, dopozerám, čo z toho bude......chutné sú iste, také jednohubky. Mimochodom, práve teraz som také isté videla v lídlovskom letáku......
kukulienka71
Krásne makarónky. Video som pozrela celé, je zrozumiteľné. Asi si dlhšiu dobu rozprávala cudzím jazykom, zrejme nemčinou, preto to pomalšie vyjadrovanie v slovenčine. Si šikovná.
katka78
Vydarili sa ti skutočne pekne! Dlhšie som ich nerobila, tuším znovu spravím. Mám tu jednu potvorku, čo nemôže lepok a veľa iného, no toto by sme snáď s jednou drobnou zmenou zvládli. Ak skúsim, prídem s5.
zuckersuess
@Evanaaa (26.1.2017 22:05)

Ďakujem za komentár :) Keď som recept pridávala, rozmýšľala som presne nad tým, či by nebolo lepšie pridať aj klasický popis. A šup prišiel tvoj komentár :)
zuckersuess
@Kukulienka71 (27.1.2017 11:02)

Ďakujem pekne :) Áno, môže to byť aj tým, že slovensky rozprávam veľmi málo. Ale aj videorecepty sú pre mňa nové. Skúsim si pri ďalšom urobiť poznámky, možno to pomôže :)
katarina22
Skúšala som ich raz piecť, no nevyšli, asi polovica mi popraskala. Ale tvoj videorecept mi dodal odvahu . Ďakujem :) Sú nádherné :)
kakao
@Evanaaa (26.1.2017 22:05)

Odkedy si zanevrela na Kaufland a prešla k Lidlu? Priznaj sa! :-)
1x kakao
elisticka
krasne makronky tesim sa ked vyskusam len sa chcem spytat ci si pred postatim aj buchla plech o stol ... nevsimla som si ked to vsade ukazuju aby zmizli bublinky ..dakujem :-)
evanaaa
Milý @kakao , nezanevrela som na nič, ja to obchádzam rad-radom - Lídl, Kaufland, Billa, Jednota COOP, Moja Samoška......a tak dookola :-) z každého si odnesiem niečo.
1x kakao
zuckersuess
@Elisticka (29.1.2017 11:37)

Ďakujem krásne. Áno, určite ich treba párkrát buchnúť o stôl alebo pobúchať rukou plech zdola ako vo videu/malo by to tam byť :))))
To je veľmi dôležité práve kvôli tým vzduchovým bublinkám.
tatranka
Recept je veľmi dobre spracovaný videom,len do budúcnosti ako sama vidíš, trochu ťažšie sa ti hľadajú slová a tak si treba scénar receptu pripraviť.Viem že priamo na kamerku nie je ľahké rozprávať,bez čítačky-ako to majú redaktori hlásatelia.
No vydržala som až do konca.Tvoje makrónky sú naozaj krásne.Nikdy som ich nepiekla! Žeby som na starosť skúsila ? Ty si ma utvrdila,že hádam to nie je až také ťažké,pokiaľ sa dodržiavajú správne postupy.Recept som si uložila do KK.Páči sa mi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia