Fougasse -provensálsky plnený chlebík (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto.Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a vymiesime nelepive a mäkke cesto.Ja som robila v pekarničke.Nechame ho zakryte hodinu kysnut.
- Medzitym si pripravíme ingrediencie B:Slaninku nakrajame na drobne kocky a vyškvaríme na 1 pl oleja.
- Pridame nakrajanu cibulku a orestujeme.Nechame vychladnut.
- Pridame nakrajany syr a premiešame.Plnku mame hotovu. Toto je taky zaklad,možete urobit aj viac plniek napr.s čiernymi olivami alebo sušenymi nakladanymi paradajkami..
- Cesto rozdelíme na štyri časti.
- Rozvalkame placky a plnku rovnomerne rozdelíme.Cesto uzavrieme a vytvarujeme gulky.Prikryjeme a nechame postat 10 minut.
- Rozvalkame na placky a urobíme zarezy v tvare listu.Zakryjeme a nechame 15-20 minut.
- Pripravíme si zmes na potretie zo surovín C:
- Chlebík potrieme a roztiahneme v zárezoch.
- A upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 15 minut.
- Chlebík je vyborný ku kremovým polievkam,ku grilovanemu mäsku alebo len tak chrumkať...
|