Chlieb
Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami (videorecept)
Autor receptu: silvia16
Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá na prípravu, zato výborná
chuťovo.
8 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Podporte nás a pozrite si náš vidoerecept, ktorý sme pre vás pripravili. Ďakujem.
- Premiešame si suché suroviny. Droždie premiešame s vodou a pridáme olej.
- Napučané droždie s vodou a olejom vlejeme do múčnej zmesi a premiešame. Ručne miesime okolo 10 minút.
- Vypracované cesto vytvarujeme do bochníka, dáme do misky a potrieme olejom. Necháme vykysnúť.
- Plech posypeme semolinou a poukladáme na ňu nakrájané olivy. Na olivy roztiahneme cesto a potrieme ho olivovým olejom. Ozdobíme cibuľou, olivami, jarnou cibuľkou, rozmarínom a paradajkami. Posypeme morskou soľou.
- Pečieme v rozohriatej rúre 15 minút na 200 stupňov a potom ďalších 10 minút na 180 stupňov. Po upečení potrieme okraje olivovým olejom a necháme vychladnúť. Prajem dobrú chuť.