Chlieb

Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami (videorecept)

Autor receptu: silvia16

Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá na prípravu, zato výborná chuťovo.

8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Podporte nás a pozrite si náš vidoerecept, ktorý sme pre vás pripravili. Ďakujem.
  2. Premiešame si suché suroviny. Droždie premiešame s vodou a pridáme olej.
  3. Napučané droždie s vodou a olejom vlejeme do múčnej zmesi a premiešame. Ručne miesime okolo 10 minút.
  4. Vypracované cesto vytvarujeme do bochníka, dáme do misky a potrieme olejom. Necháme vykysnúť.
  5. Plech posypeme semolinou a poukladáme na ňu nakrájané olivy. Na olivy roztiahneme cesto a potrieme ho olivovým olejom. Ozdobíme cibuľou, olivami, jarnou cibuľkou, rozmarínom a paradajkami. Posypeme morskou soľou.
  6. Pečieme v rozohriatej rúre 15 minút na 200 stupňov a potom ďalších 10 minút na 180 stupňov. Po upečení potrieme okraje olivovým olejom a necháme vychladnúť. Prajem dobrú chuť.