Šúľance

Flambované špargľové šúľance s mascarpone a ovocím

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vychladnuté, v šupke uvarené zemiaky očistíme a pomelieme s uvarenou bielou špargľou najemno. Pridáme vajíčko, múku a soľ. Ručne vypracujeme cesto, z ktorého urobíme šúľance veľkosti malíčka.
  2. Varíme v osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Zozbierame sitkom a ešte teplé zasypeme polovicou kryštálového cukru. Necháme vychladnúť.
  3. Mascarpone vyšľaháme so smotanou, s práškovým cukrom a so šťavou a s nastrúhanou kôrou z citróna.
  4. Na panvici roztopíme maslo, pridáme zvyšný kryštálový cukor, necháme skaramelizovať, pridáme ovocie, šúľance a flambujeme alkoholom. Servírujeme s pripraveným krémom z mascarpone a môžeme dozdobiť čerstvou mätou.