Flambované grilované ovocie na karameli

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. septembra 2016
Flambované grilované ovocie na karameli
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
100 g (na karamel)
200 ml
mäta




Postup

  1. 1

    Ananás očistíme, nakrájame z neho kolieska, ktoré posypeme trstinovým cukrom. Grilujeme na masle. To isté spravíme s banánom. Do panvice pridáme ešte trošku cukru, necháme ho skaramelizovať, pridáme ružové korenie a trošku škorice. Prilejeme rum a flambujeme.

  2. 2

    Všetko podlejeme troškou smotany na varenie a necháme zredukovať. Grilovaný ananás a banán položíme na tanier, prelejeme karamelom, ozdobíme kopčekom vanilkovej zmrzliny, šľahačkou, mätou a jahodou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia