Fitness jablkový koláč

Autor receptu: imelia

V diéte, keď je človek obmedzený na pár surovín je ťažké nepadnúť do stereotypu. Preto sa snažím vymýšlať rôzne recepty a skúšať veľa možností, nech nejem každý deň to isté. Raz som mala veľkú chuť na jablkový koláč, tak som si vymyslela túto alternatívu. Je tam síce použítý proteínový prášok, ale vždy Vám pri ňom napíšem aj "normálnu" náhradu :) Keďže koláč má málo sacharidov, je vhodný aj na večerné mlsanie :)

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vločky, vajce a arašidové maslo zmiešame a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Táto dávka je na malinkú okrúhlu tortovú formu. Na cesto dáme nastrúhané jablko a posypeme škoricou. Upečieme - 160°C, čas odhadom cca 15-20 minút.
  2. Počas pečenia si vymiešame plnku - tvaroh, proteínový prášok (alebo med, cukor či stéviu) zmiešame a podľa potreby primiešame vodu.
  3. Po upečení formu vyberieme a necháme koláč vychladnúť. Po vychladnutí potrieme plnkou, posypeme škoricou alebo kakaom a dáme do chladničky trochu stuhnúť. Z tejto formy vychádzajú 2 porcie. Hodnoty na porciu: 930 kJ / 226 kcal Tuk: 7,3 g Bielkoviny: 22,9 g Sacharidy: 18 g