Fitnes kuracie prsia s tortillou z ovsených vločiek

Autor receptu: asa5

Tento recept som našla na jednej stránke na inom portály a tu som ho nenašla, tak som sa rozhodla, že sa oň s vami podelím. Je to zdravé, jednoduché a hlavne veľmi chutné! :)

1
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia najkrájame, pridáme zmes korenia (ja som použila gyros) a olivový olej a necháme pár hodín marinovať v chladničke. (Nepíšem gramáž, lebo ja osobne to nevážim, robím si to tak "podľa oka", na jednu porciu, ale môže to byť tak cca 100g, ale to už kto ako zje :) )
  2. Tortillu pripravíme z pomletých ovsených vločiek a horúcej vody. Tiež neviem presne množstvo, ale ja som pridala tak približne 4 lyžice pomletých vločiek a 3 lyžice vody. Aby Vám vznikla pevnejšia hmota, ktorá sa bude dať vyvaľkať pekne na tenko. (Môžete aj jemne osoliť, ale mne to chutí aj bez toho. :)) Cesto sa trocha lepí, tak je dobré trocha posypať celozrnnou múkou. Potom už len pripravenú tortiluu dáme opiecť nasucho na panvicu. Stačí opiecť pár minút z každej strany.
  3. Medzitým si pripravíme dresing z bieleho jogurtu a cesnaku. Mne na jednu porciu stačilo pol teglika a pár strúčikov cesnaku. (Tiež si to každý ochutí podľa toho, ako má rád, ja mám radšej výraznejšiu chuť cesnaku. )
  4. Keď máme tortillu hotovú, opečieme zľahka domäkka kuracie prsia. A keď je všetko hotové, na tortillu poukladáme zeleninu, kuracie mäso a jogurtový dressing. Môžeme podávať.. :)