Bezlepkový tvarohový koláč
Bezlepkový tvarohový koláč

Fit koláč s tvarohom bez lepku

novalim - fotkanovalim, 29. mája 2019. Komerčný recept.
Fit koláč s tvarohom bez lepku
Foto: novalim

Aj keď sa to možno ešte nezdá, leto sa pomaly blíži. A ak aj vy patríte medzi tých, ktorí si začnú trochu viac dávať Zobraziť celý popisAj keď sa to možno ešte nezdá, leto sa pomaly blíži. A ak aj vy patríte medzi tých, ktorí si začnú trochu viac dávať pozor na to, čo zjedia, ale sladké si neodoprú, máme pre vás jeden recept na fit koláč s tvarohom bez lepku. Koláč je sladený len medom, bezlepkovej múky je v ňom minimálne a plnka je z nízkotučného tvarohu. Tento chutný fit koláč vám bude pripomínať brownie a navyše je vylepšený tvarohovou plnkou.

8
porcií
55 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Na korpus:
3 PL
4 ks
1 PL (alebo PK špeciál)
2 PL
Na plnku:
400 g
20 g
2-3 PL (podľa chuti)
Na ozdobu:
 (lístky)




Postup

  1. 1

    Najprv vyšľaháme bielky na tuhú penu. Po došľahaní pridáme med a jemne ho vmiešame do bielkov. V inej mise rozmiešame žĺtky s preosiatym kakaom a Promix PK. Potom do tejto zmesi gumenou varechou jemne primiešame bielky. Cesto vylejeme do menšieho plechu s rozmermi cca 25x20 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme cca 12-15 minút.

  2. 2

    Medzitým pripravíme plnku. Mixérom premiešame tvaroh s medom. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a primiešame ju postupne do plnky.

  3. 3

    Upečený a vychladnutý korpus prerežeme pozdĺžne na polovicu a jeden plát potrieme tvarohovou náplňou. Na zarovnanú náplň položíme druhý plát korpusu, jemne pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 30 minút. Potom nakrájame na 8 rezov. Podávame s drobným ovocím ozdobené lístkami mäty.

Diskusia k receptu