Bábovka
Fit bábovka bez múky a bez pridaného cukru (videorecept)
Autor receptu: laylastastykitchen
40 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Oddelila som si zltky od bielkov. K zltkom som pridala med, roztlaceny banan a zacala som slahat. Slahala som par minut, potom som pridala kokosovy olej a znova som premiesala. Postupne som pridala kakao, ovsene vlocky, prasok do peciva, mlieko a nakoniec mandlovu muku. Vsetko som dobre preslahala. Do tejto zmesi som pridala cucoriedky, ktore som primiesala varechou.
- Zvlast v miske som vyslahala bielky na tuhy sneh. Sneh som pridala k zmesi, ktoru som si vymiesala predtym. Zlahka som vsetko premiesala.
- Babovkovu formu som potrela kokosovym olejom, aby sa babovka neprilepila. Naliala som zmes do formy a piekla som na 170 °C priblizne 50 minut.
- Hotovu vychladnutu babovku som posypala kakaom.
Viac detailov mozete najst vo videu.
Dobru chut! :-)