Pošírovaný sumec
Fileta zo sumca s cviklovými lievancami
Autor receptu: redakcia
Postup- Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar, ktorý po uvarení scedíme. Do takto pripraveného vývaru vložíme filety zo sumca, ktoré pomaly pošírujeme (teplota vývaru sa pohybuje v rozmedzí 75–95 °C, nesmie vrieť) asi 8 minút.
- Na olivovom oleji opražíme plátky cesnaku, pridáme smotanu, necháme zredukovať a nakoniec pridáme čerstvý baby špenát, ktorý už len veľmi krátko povaríme, aby si zachoval čerstvosť. Dochutíme soľou a korením.
- Cviklové lievance: Cviklu uvaríme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Pripravíme lievancové cesto z mlieka, vajca, hladkej múky, droždia a zo soli, doň potom primiešame nastrúhanú cviklu. V panvici na lievance upečieme na troche oleja lievance.
- Pošírovaného sumca podávame so špenátovým ragú a s cviklovými lievancami. Prelejeme roztopeným maslom, v ktorom krátko podusíme čerstvý strúhaný chren.
|