Plnené figy

Figy s dvomi druhmi syra, sušenou šunkou, medom a tymianom

Autor receptu: siuuu

Moja absolútna letná srdcovka... jednoducho nebíčko v ústach.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Figy umyjeme, osušíme, odkrojíme stopky a navrchu narežeme do kríža - asi do dvoch tretín výšky figy - figy opatrne roztvoríme. Do každej figy dáme trocha čerstvého kozieho syra (používam koziu Lučinu, ktorá je jemná, a nemá výraznú vôňu, ktorú mnohí nemajú radi) a kúsky rozdrobenej Nivy. Dekorovala som kúskom sušenej šunky a čerstvým tymianom.
  2. Figy som posadila do lôžka zo sušenej šunky, všetko som zľahka pokvapkala medom a posypala čerstvým tymianom. Mne najviac takto pripravené figy chutia s nasucho opečenými plátkami bagetky alebo chlebíka, ale dobrou voľbou bude aj čerstvá chrumkavá bageta alebo čerstvý chlieb.