Nakladaná cvikla
Fermentovaná mladá cvikla s černicami, orechmi a ovčou bryndzou
Autor receptu: redakcia
Fermentovaná zelenina je v jesennom období najlepším domácim zdrojom vitamínov a významne podporuje trávenie a metabolizmus celého organizmu. Preto nesmie chýbať v našich zdravých inšpiráciách.
Postup
- 400 g červenej repy očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Necháme prekvasiť klasickým spôsobom ako uhorky alebo kapustu.
- Po prekvasení necháme cviklu odtiecť od prebytočnej šťavy. Černice a lieskové orechy nasekáme nožom na väčšie kúsky. Všetko spolu
premiešame, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
- Zvyšnú cviklu uvaríme domäkka, ošúpeme
a nakrájame na tenké plátky. Pred podávaním
nadrobíme navrch ovčiu bryndzu.