Nakladaná cvikla

Fermentovaná mladá cvikla s černicami, orechmi a ovčou bryndzou

Autor receptu: redakcia

Fermentovaná zelenina je v jesennom období najlepším domácim zdrojom vitamínov a významne podporuje trávenie a metabolizmus celého organizmu. Preto nesmie chýbať v našich zdravých inšpiráciách.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. 400 g červenej repy očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Necháme prekvasiť klasickým spôsobom ako uhorky alebo kapustu.
  2. Po prekvasení necháme cviklu odtiecť od prebytočnej šťavy. Černice a lieskové orechy nasekáme nožom na väčšie kúsky. Všetko spolu premiešame, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
  3. Zvyšnú cviklu uvaríme domäkka, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Pred podávaním nadrobíme navrch ovčiu bryndzu.