Feniklový šalát
Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou (fotorecept)
Autor receptu: miskamm
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc.. ale bola to taká fajnovka, že si to teraz pravidelne doma sama pripravujem. Lahôdka.
3-4 porcie |
25-30 minút príprava |
Postup
- Fenikel umyjeme, očistíme, zelené stonky odstránime, zelenú vňať nasekáme nadrobno a odložíme bokom. Fenikel prekrojíme, ostránime stonku a nakrájame na tenké plátky.
- Citrón odšťavíme a šťavu premiešame s olivovím olejom, soľou a korením. Touto zmesou zalejeme fenikel a necháme 10 - 15 minút odstáť. (Ak máte čas aj 20 minút to môže postáť, chutí to potom lepšie).
- Olivy ak sú v celku nakrájame na plátky. Kapary a olivy pridáme k feniklu, dochutíme, pridáme nasekanú vňať a môžeme podávať.
- Podávame s malými kúskami pecorina a šunkovími ružami/ plátkami. Podávame s bielym chlebíkom.