Fazuľové ragú

Fazuľovo-hubové ragú so zemiakovým závinom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji osmažíme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu a nasekaný cesnak. Potom pridáme pretlak a zľahka opražíme.
  2. Do hrnca vložíme cez noc namočenú fazuľu, na kocky nakrájané lesné huby, soľ a korenie. Zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Vývaru prilievame len toľko, aby sme nemuseli zahusťovať múkou. Ku koncu varenia dochutíme saturejkou. Fazuľu zmiešame so zeleninovou zmesou.
  3. Zemiakový závin: Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Očistené zemiaky pomelieme, primiešame žĺtky a dochutíme soľou. Zemiakovú zmes zabalíme do lístkového cesta, potrieme vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C asi 40 minút.