Fazuľové ragú
Fazuľovo-hubové ragú so zemiakovým závinom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Na olivovom oleji osmažíme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu a nasekaný cesnak. Potom pridáme pretlak a zľahka opražíme.
- Do hrnca vložíme cez noc namočenú fazuľu, na kocky nakrájané lesné huby, soľ a korenie. Zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Vývaru prilievame len toľko, aby sme nemuseli zahusťovať múkou. Ku koncu varenia dochutíme saturejkou. Fazuľu zmiešame so zeleninovou zmesou.
- Zemiakový závin: Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Očistené zemiaky pomelieme, primiešame žĺtky a dochutíme soľou. Zemiakovú zmes zabalíme do lístkového cesta, potrieme vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C asi 40 minút.
|