Fazuľové lečo s klobásou - sterilizované (fotorecept)

Autor receptu: mariana33

Včera som sa trochu nudila a keďže som mala doma všetko čo som na toto lečo potrebovala, tak som sa zabávala so zaváraním....manžel si ho často bráva do práce, nakoľko sa dá jesť aj studené, prípadne teplé aj s pridaním vajíčka...sem tam ho použijeme aj do gulášiku....

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vopred namočenú fazuľu si uvaríme a scedíme. Ostatné suroviny si nakrájame a preosejeme deko(zelko, nakladač).
  2. Na oleji podusíme cibuľu.
  3. Pridáme papriku a podusíme.
  4. Ďalej pridáme paradajky a klobásu a dodusíme.
  5. Na koniec pridáme uvarenú fazuľu, preosiate deko, cukor a ocot. Dusíme ešte 20min a miešame. Hotové dáme do pohárov a sterilizujeme 15min.