Fazuľová polievka internátna (pre začiatočníkov)
Autor receptu: tatranocka
Superrýchla polievka,ktorá poteší v tomto zimnom počasí.Naučila ma moja praktická mamka.
3x2 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Do 3 l hrnca dáme masť,pridáme nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť.Odstavíme a vsypeme papriku,premiešame a pridáme zemiaky.Vrátime na sporák .Vložíme mrkvu,petržlen a celú klobásu.Nalejeme toľko vody,aby to bolo zaliate.Pridáme soľ a 1/2 gulášovej kocky masox.Keď to zavrie,teplotu znížime a varíme pod pokrievkou.Stopneme si čas - 12 min. Teraz je čas na prepláchnutie fazule - studenou vodou cca 3x.Potom vyberieme zemiak a pichneme doňho vidličku,keď sa predelí,je to akurát.Vsypeme fazuľu a dolejeme vriacu vodu doplna.Klobásu vyberieme a nakrájame.V 1 dl studenej vody rozmiešame hladkú múku a vlejeme do vriacej polievky,povaríme 2-3 min.Odstavíme.Očistený cesnak rozpučíme nožíkom a nasekáme nadrobno.Dáme do polievky a zakryjeme.
Čas prípravy závisí od vašej šikovnosti,my dve so spolubývajúcou sme prišli na izbu o 11:45 a o 12:25 sme jedli.
Možno sa niekomu zdá málo soli,ale cesnak prekryje nedostatok soli a klobása tiež niečo pustí.Želám dobrú chuť !