Fazuľová masala

methi - fotkamethi, 21. novembra 2013
Fazuľová masala
Foto: methi

Rajma masala - zjednodusena verzia.

Suroviny

200 ml
2 ks
2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ks
1/2 ČL
1 ČL, plochá
1/3 ČL
600 ml
 hrubší plátok
1 ČL
1 ČL (tou som nahradila Amchoor - mangový prášok)




Postup

  1. 1

    Suchu fazulu na noc namocime do vody. Rano preplachneme, scedime a vlozime do tlakoveho hrnca.

  2. 2

    Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, paradajky a cesnakovo zazvorovu pastu. Dalej pridame nakrajanu chilli papricku, kasmirske chilli korenie, rimsky kmin a kurkumu.

  3. 3

    Vsetko zalejeme vodou a vlozime platok masla. Varime v tlakovom hrnci 15-20 minut, domakka.

  4. 4

    Po otvoreni tlakoveho hrnca, ak zistite, ze fazula ma prilis vela vody, privedte ju znova do varu a prebytocnu vodu jednoducho nechajte chvilu vyvarit. Potom pridame sol, garam masala a premiesame. Minutku este povarime, odstavime z ohna a primiesame koriandrovu vnat. Hrniec prikryjeme a fazulu nechame odstat 10 minut.

  5. 5

    Hotovo. Mozeme podavat s dusenou ryzou alebo s packami Chapati (aj obycajny chlieb by stacil). My dnes mame k nej dusenu ryzu a uhorkovy salat s kokosom.

Diskusia k receptu

eviana
krása... už len zohnať chilli kašmírske a idem do toho :)
methi
@eviana kludne pouzi obycajne mlete chilli, len ho daj trocha menej. Kasmirske je sice palive, ale nie ako klasicke; pouzivam hlavne, ked chcem dosiahnut cervensiu farbu jedla. Napr. aj v Rogan josh. Tazko dokazem zohnat koren ratan jot, ktory je prirodnym farbivom v tom jedle(A dolezitou surovinou v rogan josh), preto pouzijem kasmirske chilli.
eviana
@methi , ďakujem za rady, som veľmi rada, že nemusím zahájiť pátraciu akciu kde ho môžem zohnať :) Chilli nemám práškové ale čerstvé alebo sušené zo záhrady (kedysi si vlastne svokor mlel na starom kávovom mlynčeku :)) ... u nás chilli striháme špeciálne na to určenými manikúrovými nožničkami :) Takže isto túto lakocinku veľmi skoro vyskúšam :) vďaka :)
farbuska
Pekné a dobré. Keď sa mi minie kašmírske čili, nahrádzam dobrou maďarskou paprikou zmiešanou s trochou obyčajného čili prášku.
tiginko
aj toto je veru dobrota, super že je s ňou pomerne málo roboty. Ja už k tomu ani placky alebo chlebík nebudem potrebovať
cesminaz
mnami...taketo mame radi :-) ukladam a dakujem za recept ;-)
salinka
Už mi to nedalo, musela som vyskúšať. Použila som tmavú fazuľu, tak to na fotke vyzerá ináč. Ale myslím, že chutilo tak, ako tvoje, mala som všetko potrebné, okrem kašmírskeho chilli. Naozaj výborné jedlo, fazuľový prívarok po indicky:-) Budem ho opakovať, @methi , dík za recept:-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia