Fazuľová kaša

Fazuľová kaša s restovanými dubákmi a feniklom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Fazuľu necháme namočenú vo vode 6 až 12 hodín. Potom ju uvaríme s cesnakom domäkka. Scedíme ju a prepasírujeme cez jemné sitko. Prepasírovanú fazuľovú kašu podlejeme asi 1 dl vody, osolíme, pridáme cibuľu dozlatista opraženú na masti a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Pred koncom pridáme pár strekov worcesterskej omáčky a dosolíme.
  2. Dubáky pomaly restujeme na masle dohneda. Poprášime práškom zo sušených húb, podlejeme smotanou, osolíme, okoreníme a povaríme do zhustnutia omáčky.
  3. Fenikel pokrájame priečne na asi pol centimetra hrubé plátky, premiešame s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a ugrilujeme z oboch strán.