Fazuľky s chorizom a paradajkami

Autor receptu: morgan777

Kamaratka mi pozicala tenucku knizocku v anglictine s jednoduchymi spanielskymi receptami a hned som nieco z toho vyskusala,najviac sa mi pozdaval ten recept s mladou zltou a zelenou fazulkou a klobaskou Chorizo,kedze v chladnicke sme akurat tuto spanielsku dobrotu mali. Dufam,ze sa aj vam budu tak zbiehat slinky a ze caro spanielskej kuchyne si vas podmani tak ako mna,tak podme na to;-)

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zacneme s paradajkami a cibulkou,nakrajame paradajky na stvrtky,co najdrobnejsie a cibulku tiez,budeme potrebovat zapekaciu misu,kde pokrajane paradajky s cibulou prelozime,pridame navrch olivovy olej,sladku papriku,rascu,cukor,ml.cierne korenie,takuto zmes dame zapiect na 200 stupnov do vyhriatej rury na 20 minut,v knizke sa pisalo 30 ale tych 20 vystacilo,ide o to aby nam tie paradajky zmakli. Ked sa nam to krasne pecie a rozvoniava,do vriacej osolenej vody dame varit fazulky do makka.
  2. Teraz si zoberieme chorizo klobasky,alebo mozte pouzit ine aromaticke podobne,myslim,ze nejake madarske by boli tiez ok;-) Nakrajame ich na polovice a potom este na stvrtky. Pripravime si panvicu,ja som nedavala ziadny olej,len tak nasucho som klobasky oprazila do hneda. Netrva to dlho,pekne po chvili zhnednu do zlatista. Ked su hotove,pripravime si misku,ktora je vystlana kuchynskou papierovou utierkou,prelozime klobasky,zbavime sa prebytocnej mastnoty,odlozime bokom.
  3. Teraz sa budem venovat petrzlenovo-oreganovemu dressingu,ktory budeme potrebovat pri dokonceni tohto skveleho jedla. Zmiesame si olivovy olej s pretlacenymi strucikmi cesnaku,pridame ocot z bieleho vina,alebo kto by nahodou nezohnal moze zmiesat normalny ocot s bielym vinom,nakoniec pridame bylinky vnatku a oregano,dobre premiesame vsetky prisady.
  4. Zmesku z paradajok a cibulky uz mame hotovu,aj fazulky su uvarene,chorizo klobasky su odmastene,dressing pripraveny,vsetko dame do vacsej servirovacej misy,tesne pred koncom pripravy tohto receptu si na malej panvici nasucho oprazime posekane lieskovce,ktore prelozime k ostatnym hotovym prisadam,vsetko spolu dokladne premiesame a mozme podavat. Podavame podla chuti,s tmavym celozrnnym pecivom. Dobru chut!