Fazuľa s habanerom na spôsob mexickej (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Také rýchle, bezmäsité, bez mučenia priznávam použitie fazule z konzervy v takom pekle :-). Výstraha 1. stupňa pre normálnych ľudí: habanero dajte len na špičku noža, alebo zo dve chilli papričky !!!.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masti som orestovala cibuľu do sklovita, pridala som cesnak, papriky a baranie rohy a ešte som chviľu restovala
  2. Pridala som dve nakrájané paradajky, aby som nemusela podlievať, soľ, habanero a ostatné koreniny
  3. Pomiešala som a nechala dusiť asi 10 min.
  4. Pridala som zvyšné paradajky a zas chviľu podusila
  5. Asi za 10 min. som pridala fazuľu v slanom náleve, prepláchla som ju na sitku, fazuľu v pretlaku a pretlak
  6. Premiešala som a nechala chvíľu prehriať, na tanieri som posypala vňaťou, jedli sme s ryžou