Fašírky v arašidovo - bylinkovej zmesi (fotorecept)
Autor receptu: jatanika
Netradičné bravčové fašírky.
Postup
- Mäso s cibuľou zomelieme. Pridáme vajíčko, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením. Premiešame. Do mixéra dáme arašidy, nakrájanú petržlenovú a kôprovú vňať (použila som mrazené zo zásob), kúsok feferónky a cesnak. Zmes rozmixujeme. Ak by bola príliš vlhká, pridáme trochu strúhanky.
- Jednu až dve lyžice arašidovej zmesi vmiešame do mäsa. Formujeme fašírky, ktoré v zmesi obalíme.
- Fašírky pokladieme na vymastený plech. Pokvapkáme olejom. Môžeme trochu podliať.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30 minút. Podávame so zemiakovým pyré a zeleninovou oblohou.