Fašírky v arašidovo - bylinkovej zmesi (fotorecept)

Autor receptu: jatanika

Netradičné bravčové fašírky.

4
porcie

Postup

  1. Mäso s cibuľou zomelieme. Pridáme vajíčko, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením. Premiešame. Do mixéra dáme arašidy, nakrájanú petržlenovú a kôprovú vňať (použila som mrazené zo zásob), kúsok feferónky a cesnak. Zmes rozmixujeme. Ak by bola príliš vlhká, pridáme trochu strúhanky.
  2. Jednu až dve lyžice arašidovej zmesi vmiešame do mäsa. Formujeme fašírky, ktoré v zmesi obalíme.
  3. Fašírky pokladieme na vymastený plech. Pokvapkáme olejom. Môžeme trochu podliať.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 30 minút. Podávame so zemiakovým pyré a zeleninovou oblohou.