Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento rok sa mi urodilo dosť cukiet. Snažím sa ich pridávať do rôznych jedál .Robila som už aj placky. Toto je ďalšie jedlo, kde som prepašovala cuketu. Na počudovanie manželovi chutila. Povedal, že som tam mohla dať aj viac .

Postup

  1. Nastrúhala som si mladú cuketu. Pečivo som natrhala na menšie kúsky a pokropila vodou. Malú cibuľku som nakrájala nadrobno. Cesnak som pretlačila.
  2. Ku zmesi som pridala soľ, mleté čierne korenie, majoránku, petržlenovú vňať, mletú červenú papriku a dve čerstvé domáce vajíčka.
  3. Zmes som dobre zamiešala.
  4. Vytvarovala som fašírky, ktoré som pováľala v strúhanke.
  5. Fašírky som vysmážala tentokrát len na oleji. Minula sa mi masť. Musím si kúpiť slaninu na vytápanie. Zvyknem k oleju pridať aj masť, keď niečo vyprážam.
  6. Smažila som ich do zlatista.
  7. Upečené uložím na papierový obrúsok, ktorý odsaje prebytočný tuk.
  8. Na troške oleja som popražila petržlenovú vňať.
  9. Uvarené zemiaky som očistila .
  10. Nakrájala som ich do rajničky s vňaťou. Osolila som ich.
  11. K fašírke som dávala včera čerstvú čalamádu. Dobrú chuť.