Fašírka z bravčového pliecka s cuketou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 29. júla 2014
Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept)
Foto: babkamt

Tento rok sa mi urodilo dosť cukiet. Snažím sa ich pridávať do rôznych jedál .Robila som už aj placky. Toto je ďalšie jedlo, kde som prepašovala cuketu. Na počudovanie manželovi chutila. Povedal, že som tam mohla dať aj viac .

Suroviny

500 g
300 g
1 ks
3 strúčiky
1 ks
1 čl
0,5 čl
1 čl
2 ks
 na obaľovanie
 na vysmážanie
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nastrúhala som si mladú cuketu. Pečivo som natrhala na menšie kúsky a pokropila vodou. Malú cibuľku som nakrájala nadrobno. Cesnak som pretlačila.

    Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ku zmesi som pridala soľ, mleté čierne korenie, majoránku, petržlenovú vňať, mletú červenú papriku a dve čerstvé domáce vajíčka.

    Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes som dobre zamiešala.

    Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vytvarovala som fašírky, ktoré som pováľala v strúhanke.

    Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Fašírky som vysmážala tentokrát len na oleji. Minula sa mi masť. Musím si kúpiť slaninu na vytápanie. Zvyknem k oleju pridať aj masť, keď niečo vyprážam.

    Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Smažila som ich do zlatista.

    Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené uložím na papierový obrúsok, ktorý odsaje prebytočný tuk.

    Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na troške oleja som popražila petržlenovú vňať.

    Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Uvarené zemiaky som očistila .

    Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakrájala som ich do rajničky s vňaťou. Osolila som ich.

    Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    K fašírke som dávala včera čerstvú čalamádu. Dobrú chuť.

    Fašírka z bravčového pliecka s cuketou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
dobrý recept
niečo podobné dnes vnučka dojedla..mäso a cukiňa asi 1:1..vločky ovsené..vajcia..syr tvrdý nastrúhaný a pochutiny-celé vyliate na pekáč-a upečené..temer bez práce..veľmi chutné..a vydrží v chladničke dlho...rezerva protihladová..:-)
@kukulienka71 ja zvyknem trochu odľahčovať fašírky. Občas pridám mrkvu, tvrdý strúhaný syr, alebo aj tvaroh. S tvarohom mám aj v receptoch.
@babidka určite to bude dobré. Potom napíš, či chutili. Ja som zvedavá na tvoj nízor na zmenený pomer.
@jozka2 naozaj to bolo chutné, vyskúšaj:-)
@radost tiež robievam takéto na plechu pečené. Len namiesto mäsa dávam šunku. Je to dobré teplé aj studené. K tomu šalátik a obed alebo večera je hneď na stole.
tvoj nápad s odľahčením fašírky - pridali sme cuketu a aj trošku ovsenných vločiek a jogurtu /s mliekom má brmaso vždy lepšiu chuť/, piekli v celku, výborné.
konečne ma cuketa nijako nerušila, skôr naopak, mohol som ai dopriať fašírkovej chuti bez výčitiek…ďakujeme za nápad. robievali sme s hubami, ale kvôli deťom je toto lepšie
@jamarlen ty si ešte recept vylepšil. Pridal si aj ovsené vločky a jogurt. Vyskúšaj pridať do fašírky tvaroh. Niektorí ľudia sa nad tým pozastavujú. No je bežné pridať do mäsa syr - napr. do mletého rezňa. Mám recept tu na Vareche, ak by si mal záujem.
pozeral som už, nabudúce skúsime s mrkvou a tvarohom,,, so syrom určite nie - príliš veľa tuku, ten stačí v brmäse, hoci chuť je skvelá:)

Pridaj komentár k receptu: