Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá príprava, málo surovín. Kto nevie čo je Tutrakan - je to mesto v severovýchodnom Bulharsku na rieke Dunaj.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. pripravíme si potrebné suroviny, pred použitím hlinené misky namočíme na 1/2 až 1 hod do vody, aby nasiakli vodou a nenasakovali počas pečenia vlastnými surovinami. Zásadne ukladáme piecť do studenej rúry.
  2. pomiešame mleté mäso s balkánskym syrom a čiernym korením. /soľ som nepridávala, pretože syr sa mi zdal dostatočne slaný/
  3. uložíme do mištičiek bez použitia oleja alebo iného tuku. Mleté mäso pustí svoj.
  4. navrchu polejeme pretlakom alebo rajčinovou šťavou a posypeme cibuľou.
  5. zykryjeme vrchnáčikom a dáme piecť do nevyhriatej rúry na 200°C cca na 50´
  6. pred dopečením, klepneme vajíčko a posypeme mätou špicatou. Dopečieme otvorené asi 10min, kým sa nezatiahne vajíčko.