Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa.
Jednoduchá príprava, málo surovín. Kto nevie čo je Tutrakan - je to mesto v
severovýchodnom Bulharsku na rieke Dunaj.
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- pripravíme si potrebné suroviny, pred použitím hlinené misky namočíme na 1/2 až 1 hod do vody, aby nasiakli vodou a nenasakovali počas pečenia vlastnými surovinami. Zásadne ukladáme piecť do studenej rúry.
- pomiešame mleté mäso s balkánskym syrom a čiernym korením. /soľ som nepridávala, pretože syr sa mi zdal dostatočne slaný/
- uložíme do mištičiek bez použitia oleja alebo iného tuku. Mleté mäso pustí svoj.
- navrchu polejeme pretlakom alebo rajčinovou šťavou a posypeme cibuľou.
- zykryjeme vrchnáčikom a dáme piecť do nevyhriatej rúry na 200°C cca na 50´
- pred dopečením, klepneme vajíčko a posypeme mätou špicatou. Dopečieme otvorené asi 10min, kým sa nezatiahne vajíčko.