Dusené kuracie stehná

Farmárske kuracie stehno na sušených hríboch (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed dnes z kuracieho stehna so sušenými hríbmi.

2
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kúpila som farmárske kurča, malo 2,70 kg, ozaj krásne ako pravé domáce od maminky. Rozporciovala som ho a uložila do mrazničky. Jedno stehno som pripravila dnes na obed, tie stehná sú veru veľké.
  2. Veľké stehná, krásne žlté mäso.
  3. Masť som rozohriala a rozrezané stehno som opiekla sprudka zo všetkých strán. Pridala som šalotku a cesnak, posypala mletou paprikou a podliala slepačím vývarom, ktorý sa mi práve varil na sporáku. Počas dusenia som podliala troškou vývaru a dusila som pod pokrievkou 50 minút.
  4. K mäkkému mäsku som pridala vopred namočené sušené lesné huby a ešte chvíľku nechala podusiť.
  5. Tu je slepačí vývar s domácimi rezancami.
  6. Hotové mäso som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.