Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný predvianočný obed som trošku spestrila s kuracími stehnami na sušených dubákoch na smotane a príloha mrkvové nokerle.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si kuracie stehná z farmy, ktoré som umyla.
  2. Aby sa mi ľahšie s nimi manipulovalo, prekrojila som ich na polovicu a aj preto, lebo sú dosť veľké.
  3. Na panvicu som dala polovicu masti a opiekla som ich zo všetkých strán.
  4. Pripravila som si základ. Na rajnicu som dala zbytok masti, nakrájala som do nej cibuľu, opiekla a pridala som červenú mletú papriku. Všetko som podliala troškou vody a nechala som tento základ povariť 15 min.
  5. Do tohto základu som vložila stehná, pridala som horčicu.
  6. Kuracie stehná som osolila, okorenila, pridala štipku rasce a potom som podliala troškou vody.
  7. Kým sa mäso dusilo, pripravila som si sušené dubáky. Namočila som ich do teplej vody.
  8. K uvarenému mäsu som pridala dubáky i s vodou a nechala povariť.
  9. V smotane som rozmiešala hrubú múku a pridala som k mäsu. Nechala som chvíľu prejsť varom a dochutila som hotové jedlo.
  10. Pripravila som si cesto na mrkvové nokerle. Ešte som ich takto nerobila takže som netušila koľko mrkvy to bude vyžadovať. Doporučujem pridať iba jednu celú mrkvu nastrúhanú na menších dierkach. Pridala som celé vajce a spolu s vodou som urobila cesto.
  11. Sádzala som ich cez dierkavú misu do vriacej vody.
  12. Uvarené nokerle som zcedila, poliala troškou oleja aby sa nezlepili. Sú omnoho chutnejšie, než obyčajné.
  13. A už stačí iba naložiť na taniere. Prajem vám dobrú chuť.