Farfalle so špargľou a hráškom

Autor receptu: martinis

Motýliky farfalle so zaváranou špargľou, hráškom a plátkami redkvičiek s kvapkou olivového oleja, balzamika a cherry paradajkami.

1
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Nikdy som nemal príležitosť ochutnať špargľu - v našej rodine sa v kuchyni nikdy príliš neexperimentovalo, špargľa je pomerne drahá a vôbec, pre slovenskú kuchyňu pomerne "exotická". Vedel som však, že v zahraničí, najmä Veľkej Británii je veľmi obľúbená a častou používaná, tak som využil akciovú ponuku jedného zo supermatketov a kúpil som si za euro za kus dva malé poháre tejto zeleninovej špecialitky. Jeden z nich padol vhod k mojim cestovinovým motýlikom s hráškom, redkvičkami a paradajkami :-)
  2. Tradične - rýchle, jednoduché a zdravé jedlo, tentokrát nestrávime veľa času ani pri sporáku. Ako vždy, začnime zeleninou : ak používate mrazený hrášok tak ako ja, hoďte ho na pár minút na panvicu rozmraziť. Kým sa ohrieva, otvoríme pohár špargle, nálev zlejeme a "tyčinky" pokrájame na tretiny, možno štvrtiny. Vložíme do misy.
  3. 5 redkvičiek umyjeme a na uhorkovom strúhadle pristrúhame k špargli v mise. Prisypeme aj mäkký hrášok a posypeme tymiánom : či čerstvým, alebo sušeným. Zakvapneme dvomi lyžicami balzamika, rovnakým množstvom olivového oleja, samozrejme osolíme a okoreníme. Zľahka premiešame, aby sa špargľa nerozpučila.
  4. Motýliky dáme variť do vriacej osolenej vody na 7 až 10 minút. Scedené ich opatrne vmiešame k zelenine, naservírujeme na tanier a ozdobíme pár lístkami šalátu Insalatime a cherry paradajkami, poprekrajovanými na polovice. Možno pridať aj petžlenovú vňať a čerstvé čili, nakrájané na jemné kolieska.
  5. Obed hotový do 15 minút - a je nielen skvelou príležitosťou na ochutnanie špargle. Výborné ! :-))