Farfalle s hráškom, prosciutttom a šampiňónmi

sestricka126 - fotkasestricka126, 29. januára 2012

Toto jedlo veľmi rada robím a je to veľmi vynikajúce.Namiesto prosciutta sa da použiť aj slaninka....a netreba to ani soliť....slaninka alebo prosciutto sú slané Zobraziť celý popisToto jedlo veľmi rada robím a je to veľmi vynikajúce.Namiesto prosciutta sa da použiť aj slaninka....a netreba to ani soliť....slaninka alebo prosciutto sú slané dosť...

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
60 g na dusenie
2 ks
2 ks (v konzerve)
10-15 plátkov (slanina)
250 g
400 ml
1 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme ,,al dente,, počas varenia si nakrájame na jemno cibuľku,prosciutto a šampiňóny.Na panvici si roztopíme maslo a pridáme cibuľku a šampiňóny.Trošku orestujeme a pridáme prosciutto a mrazený hrášok.Všetko spolu podusíme cca 15min.Potom pridáme šlahačkovú smotanu zmiešanú so žĺtkom a varíme prikryte 5minút.Do hrnca nasypeme cestoviny a omáčku.Všetko spolu poriadne premiešame.Podávame s postrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia