Farfalle s gorgonzolovou omáčkou fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 5. augusta 2014

Inšpirovala som sa na talianskej stránke. Recept je veľmi jednoduchý, uznáte aj sami:-)

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (motýliky)
2 ks (cibuľa)
4 ks
100 g
2 PL
3 l
2 dcl




Postup

  1. 1

    Obvykle sa odporúča variť každých 100g cestoviny v 1 l vody. Dala som 300g cestovín farfalle a teda som postavila zovrieť 3 l vody.

    Farfalle s gorgonzolovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým som očistila cibuľu a nakrájanú čo najjemnejšie som ju pražila na olivovom oleji, neskôr som pridala posekané šalviové lístky.

    Farfalle s gorgonzolovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Voda na cestoviny zovrela, osolila som ju a cestoviny som varila 12 minút. Opečenú cibuľu a šalviu som zaliala mliekom a na miernom ohni som ho nechala variť, pridala som rozdrobený syr Gorgonzola a ten sa v mlieku po čase za stáleho miešania roztopil, čím pekne omáčku zahustil na správnu konzistenciu. Nesolila som ju, lebo syr je dosť slaný. Najlepšie je, ak sa cestoviny pripravia naraz s omáčkou, treba si to tak načasovať.

    Farfalle s gorgonzolovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z uvarených cestovín som zliala vodu a nasypala som ich do omáčky. Dvomi varechami som ich nadhadzovaním z bokov do stredu premiešala s omáčkou. Cestoviny nemajú v omáčke plávať, ale omáčka má obaliť každý kus cestoviny:-)

    Farfalle s gorgonzolovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Treba myslieť aj na to, ak sa jedlo neminie začerstva, cestoviny nasajú tekutinu-omáčku a budú po čase oveľa suchšie, takže radšej pripravte len toľko, koľko sa hneď zje. Prajem aj vám dobrú chuť:-)

    Farfalle s gorgonzolovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

salinka
Úvodné foto je veľmi lákavé. Robím cestoviny s nivou,bez cibule, čuchová kulisa je počas varenia trošku nepríjemná, ale chutí to úžasne:-)
mariamka
toto aj u nas funguje, staci rozpustit v mlieku alebo smotane dobry syr, dochutit cesnakom, bylinkami, alebo trebars aj na cibulke,, C&C zaklad sk.kuchyne :)
rain333
robila som dačo podobné s nivou, teraz mám nový námet, vďaka, na foto vyzerajú veeeeľmi dobre, mňam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia