Farebný koláč (veľký orechový košíček)

babav - fotkababav, 18. mája 2010
Farebný koláč (veľký orechový košíček)
Foto: babav

Upiekla som ho zo zvysku cesta a plnky,ktore mi zostali po peceni orechovych kosickov . Recept na kosicky je z video receptov Zobraziť celý popisUpiekla som ho zo zvysku cesta a plnky,ktore mi zostali po peceni orechovych kosickov . Recept na kosicky je z video receptov Varechy: Recept na orechové košíčky

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Linecke cesto:
200 g
60 g
120 g
1/2 balicka
1
1
Plnka:
125 g
120 g
80 g
3 ks
Ozdoba :




Postup

  1. 1

    Zmiesanim surovin si rucne vypracujeme hladke linecke cesto.Rozvalkame a vylozime nim dno plechu ,alebo okruhlej nadoby na pecenie.Potrieme ho hojne pikantnou marmeladou ,podla chuti(ja som pouzila dzem z ciernych malin).

  2. 2

    Orechovu plnku si pripravime dokladnym premiesanim vajec cukru a mletych orechov. Navrstvime ju na marmeladu a upecieme v rure, predhriatej na 180 stupnov C. Vychladnuty kolac oblejeme cokoladovou polevou a ozdobime zrnkami orechov. Kolac ,ktory vidite na obrazku bol upeceny z davky ,ktora mi ostala po upeceni kosickov(18 ks).

    Farebný koláč (veľký orechový košíček) - obrázok 2

Diskusia k receptu

sandratamer
Chápem to správne, že ty si vlastne upiekla jeden veľký orechový košíček???
Ak áno, máš môj neskonalý obdiv. Tie košíčky sú absolútne geniálne a prišlo mi hlúpe a prácne robiť ich mimo Vianoc, či Veľkej noci a ty si vyriešila moju dilemu...
Perfektný nápad, ďakujem!!!
cistinka
Geniálny nápad aj pre mňa...tie košíčky milujem a tento mega-košíček sa mi nesmierne páči...
babav
Tesim sa,ze sa vam moj "velky orechovy kosicek "zapacill ,lebo vznikol cirou nahodou ;-).
marlen
veľký "košíček", super, @babav , dnes si moja jednotka. mne orechy a marhuľový/prípadne ríbezľový/ lekvár pasujú , a pre chuť aj trošku rumu do orechov, komu to viera dovolí.... ale ten košíček nik nepretromfne:)))
sisalka
Ďakujem, košíčky mám veľmi rada a v takej veľkej podobe, ešte radšej.
michsamant
vazne nad nim uvazujem, ze by pokrstil moju novu piecku :) len s mandlami v plnke...
babav
Ano,@mich , ak sa ti bude zdat bledy ,pridaj par minut.Vyhodou pre mna bola ta priesvitna nadoba zo skla ,videla som spodok kolaca zvonka.
michsamant
Tak som piekla 30 minut, je dobrucky :) Prikladam ti tu moj vytvor. Len som pouzila mandle miesto vlasskych orechov.


bozulka
@babav nesmierna vďaka za tvoj nápad.Ja mám formičky na košíčky asi 45 rokov.Už som ich chcela aj dávno vyhodiť,ale bolo mi to ľúto.Nikdy ani za mlada som nemala trpezlivosť vymazať formičky a plniť ich cestom,piecť a potom plniť a ešte polievať čokoládou.A ty nám tu ponúkaš úžasný zlepšovák.Veľmi,veľmi ďakujem.
@Mi ška si veľmi šikovná a rýchlá.
babav
@bozulka , ten kosicek vznikol len zo zvysku cesta a plnky z malych kosickov,lebo sa mi uz nechcelo piect druhu varku.Som rada ,ze sa ti zalubil ,ale tie 45 rocne kosicky este nevyhadzuj,nikdy nevies kedy sa ti zidu a ak nie mozes ich spenazit na ebay,tam sa preda vsetko ;-).
forneta
skoda... mam asi alergiu na orechy... ale brala by som...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia