Makrónky
Farebné makrónky bez potravinárskej farby (videorecept)
Autor receptu: laylastastykitchen
Postup
- Bielky izbovej teploty som začala šľahať. Najskôr na pomalých otáčkach, potom postupne treba pridať na vyššie otáčky. Šľahala som do hustej peny.
- Potom som do peny postupne preosiala práškový cukor, mandľovú múku a kakao. Cesto je hotové, keď už je takej strednej hustoty, nemá byť príliš tekuté. Treba to kontrolovať počas miešania. Z cesta som vytláčala makrónky na plech s papierom na pečenie.
- Makrónky som nechala vysušiť na vzduchu. Povrch makróniek musí byť úplne suchý predtým ako ich dáte do rúry. Doba sušenia môže byť rôzna, záleží to od teploty v miestnosti kde ich sušíte.
- Piekla som ich vo vyhriatej rúre na 150 °C približne 12-14 minút.
Naplnila som ich mascarpone zmiešaným s Nutellou.