Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami fotorecept

mojack - fotkamojack, 23. mája 2011
Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept)
Foto: mojack

...na návšteve som ochutnala. Recept bol hneď napísaný.Kto raz ochutná...musí si pridať.

30 minút
príprava
18-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

cesto:
50 g
1 PL
10 ks
290 g
1 ks
  na posypanie
plnka:
500 ml
1 ks
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Rozdelíme si vajíčka: V jednej nádobe na šľahanie -2 vajcia, 8 žĺtkov. V druhej 8 bielkov.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z 8 bielkov a z 210 g cukru vyšľahám tuhý sneh.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dve vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového a 1 vanilínový cukor vyšľahám do hustej peny. Potom jemne zapracujem múku s kypriacim práškom.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sneh a cesto mám prichystané. Plech vyložím papierom na pečenie .

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cukrárenským vreckom na plech vedľa seba striedavo vytláčam pásy snehu.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Žltkové cesto vytláčam medzi pásy snehu.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto pripravené si vložím do predhriatej rúry.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečiem 185 stupňov asi 18- 20 minút.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravené čučoriedky opláchnem vodou a asi z polovice uvarím lekvár.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Šlahačku vyšľahám so stužovačom.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pridám polovicu čučoriedok

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a jemne zamiešam.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Upečené, napolovicu rozrezané cesto natriem vychladeným lekvárom.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Naň pridám šľahačku ,

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    rozotriem. Zakryjeme druhou polovicou plátu .

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Trochu natriem zvyšným lekvárom a jemne posypeme práškovým cukrom.

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Dám stuhnúť na pár hodín,

    Fantastický kardinálov koláč s čučoriedkami (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    ale mne sa to nepodarilo a pustili sme sa rovno do toho. :-))

Diskusia k receptu

cica2
wau, ten vyzerá výborne a určite aj tak chutí!!! No, ani u nás by dlho netuhol:))
mojack
emov- tak podľa toho receptu asi tažko by sa niekto pustil piect.
slawi
Jezis tento kolac som milovala este ked som nemala bezlepkovu dietu.Ja ho poznam s karamelovym kremom tiez pod nazvom kardinalov rez.Pekne nafotene sikulka.
3sandra3
moooje nervy.... to je nádhera a viem si predstaviť tú super chuť... úžastný recept, vôbec nepoznám, tak budem prvá v mojej rodine, kto upečie takú obrovskú mňamku
lyali
@mojack , tento koláč som mala kedysi vyhliadnutý, ale podľa receptu xy bez fotopostupu veru pre mňa boli dáke body postupu jak španielska dedina... Takto to tu mám pekne "po lopate" na obrázkoch :-) Teraz mám aj odvahu ho urobiť :-) @emov , mojack napísala, že tento recept má od návštevy. Ja ak získam od niekoho recept, nie vždy vyskúmam, cez koľko ľudí sa dostal k dotyčnej osobe. Takže mojackini známi mohli mať rcp trebárs aj z linku Tebou uvedeného. A? Pre mňa je dôležité, že niekto mi ponúkol pekne spracovaný fotopostup a čučoriedky sú super pridanou hodnotou práve originálne od mojack (čučoriedky v rcp z Tebou uvedeného linku chýbajú). Mňa tento rcp potešil :-) KK :-)
maartina
...milujem tento zákusok :) ...robila som ho už zopár krát a vždy s veľkým úspechom ...oceňujem pekne a dôkladne spracovaný fotopostup :)
mojack
lyali - maš pravdu, keby som ho nevidela a nebol povedaný postup, tak by som sa do toho nepustila. A chut no proste fantastická..mam rada čučoriedky , tak som si pridala.Odporúčam všetkým . Naozaj je lahúčky...a jemný...kto už jedol tak mi dá za pravdu. Veľmi nám chutil a každý si musel pridat...no nedalo sa odolat.
tatranka
Krásne spracovaný recept,určite chutný zákusok.Ukladám do KK.
dogagador
KARDINAL! jupiiiiiiiii, chodievala som nan v Hainburgu, teraz si ho spravim sama! a pred oknom mi rastie vlastna cucoriedka, takze ak mi vtaci-zlodejici nepokradnu vsetku cucoriedky, bude z "organickych" cucoriedok :-)
garanco
Krásny recept, výborný fotopostup, ale nerobievam zákusky s takého množstva vajec.
honestka
poznam s jahodami tiez pod tymto nazvom, ale s cucoriedkami moze byt ozaj supper. iste urobim lebo nielezne chuti uzasne, ale je aj krasny na pohlad a navsteva je vyvalena...
madona
Blahoželám ! Koláčik vyzerá tak úžasne, že sa nedá nekomentovať! Je to Pán koláč.
mojack
... keby len vyzeral ale aj úžasne chuti... dakujem
elka56
výborne vyzera a určite aj chutí,vyskúšam,ukladam si ho:)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Poznám v kombinácii so slivkovým lekvárom. Sladučký, jemnučký, proste fantastický. Teda tí kardináli vedeli čo je dobré.
katyka007
Kamoska ho robila, na silvestra :) mnaaam, neskutocny dezertik, ozaj, malokedy si ja az prsty oblizujem po sladkom. Ale tu sa inak nedalo, bol skvely.
alena45
dnes ho doniesla kolegyňa po maródke do práce. Uch, to je dobrotka !
danielas
Nielen kardináli,ale aj obyčajní smrteľníci si pochutnajú... A ja ho tiež vyskúšam. A to čím skôr,veľmi sa mi páči. Ďakujem za rp :-)
wonderalice
Ja som to riskla a dnes som ho aj upiekla :) Spočiatku som mala obavy z množstva vajec, cukru, minima múky... ale nakoniec všetko dobre dopadlo. Akurát som vynechala čučoriedky a použila málo sladený višňový džem. Ďakujem, Mojack, ešte teraz si oblizujem prsty :)
mojack
som rada a oblizujem prsty aj ja ...prave dnes som ho robila a samozrejme, vyborné...
klaura
robila som ho prvýkrát a je naozaj famózny ... všetci sa oblizovali až za ušami ... :)))
wonderalice
Budem ho piecť pravidelne, na takú dobrotu sa nedá len tak ľahko zabudnúť :) Varechári, vyskúšajte, neoľutujete :)
mojack
...z rizikom že ho budu chcieť doma veľmi často :-))) Moja skúsenosť , ale čo už človek neurobi ked je radosť pozrieť na sladkých papkáčoch..
Dakujem , všetkým varecháčom ktorí vyskúšali a napísali.
janka79
Chcem vás poprosiť o radu,ako mám robiť bielka,pretože mi vždy splasnu na tretinovu veľkosť oproti zltku.dakujem
katarinka123
a nedalo by sa to spravit bez tohoh prekrajovania ako jeden velky kolac na cely plech len s jednou vrstvou cesta???
danielas
Odskúšané bez obmeny,presne podľa zadania s čučoriedkami. Koláč sa podľa tvojho postupu robí veľmi pohodlne,bezproblémovo a tiež upečený hodne pochutil a rýchlo sa aj minul. Bude repete.
Veľmi dobrý recept, všetkým doporučujem a ďakujem zaň
mojack
katarinka123- asi by tam predsa to cesto chybalo. Tej slahačky je dost
jajasa
skutočne fantastický...a tuším aj to je slabý výraz :-)
jerica
Zákusok hodný povšimnutia, myslela som, že nie je na vareche , ale "gúgl" ma nesklamal , stačilo dať správny názov, varecha nesklamala, hneď pridala hľadaný objekt,videla som ako to robil hosť na ORF2 v TV ANDY & ALEX .









myslím si , že je dobre sa občas obzrieť za takými skvelými receptami :-)
juliana
tak toto vyskúšam s prvými dozretými jahodami...
mojack
...a potom určite bude nasledovať dalšie ovocie..:-)))
viera1
Krásny...Aj s červenými ríbezľami musí byť výborný.
kukulienka71
Na Kardinála sa chystám,odkedy som ho prvýkrát uvidela,ale tento tvoj je úžasný v tom,že je s čučoriedkami,ktoré milujem!!!!!!a niekto tu spomínal aj karamelovú plnku,mňamííííííííí....KK a ďakujem,@mojack
sharona
Určite super zákusok, nedávno ho robili aj v TV - Tajomstve mojej kuchyne.
lenka6591
No, keďže sa ,,zjozefieva" aj mám doma dvoch, tak by som chcela vyskúšať túto dobrotu. Prešla som asi tucet receptov na tieto rezy, a na jednom ma zaujalo, že snehové pásy dal ,,autor" predsušiť do rúry na nejakých 20 minút na 120°C a až potom striekal pišótu. Zdá sa mi to logické, veď sneh sa pečie inak než piškóta a ak chcem aby chrumkal... Prosím Váš názor. Ďakujem
kata50
Keď som ho robila 1.x , tak mi snehové vrstvy spadli. Odporúčali mi do hotového vyšľahaného snehu pridať 2 PL maizeny a potom sa to nestane.
haji
@Kata50 (11.12.2018 10:33)
Dobré vědět, dobrá vychytávka!
violeta
Výborný, rýchly. Použila som kyselkavý černicový lekvár.
Ďakujem za recept a prajem všetko dobré v novom roku všetkým na Vareche ☺️


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia