Cookies

Famózne bezlepkové bezmliečne ovseno-jablkovo-škoricové cookies (fotorecept)

Autor receptu: eliniatko

Cookies robím kľudne aj dva razy týždenne - robím ich vždy inak, s málo cukrom, množstvom semienok a/alebo orieškov, a pridám nejaké tie hrozienka či iné sušené ovocie.* Teraz som recept obmenila a vzišli takéto - famózne - viac "fresh", a pritom stále nenormálne mňamkové bezlepkové bezmliekové jablko-škorica-vločky 'kukiny'.

19
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame všetky suroviny - s tým, že jablká budú ošúpané a polovica nakrájaná na mini kocky, druhá nastrúhaná. Ja som dala aj oriešky, aj semienka, ale nie sú vyslovene potrebné. U nás oriešky veľmi môžeme, a slané pražené tekvicové jadierka sme akurát mali doma a dali cestu správne "nakopnutie".
  2. S cestom sa dobre pracuje rukami, tak som gúľala guľky a na plech roztlačila do tvaru cookies.
  3. Kto chce, môže ešte nakoniec posypať slano-karamelovým cukrom (mala som taký mlynček čo je pôvodne na kávu ?). Tento krok nie je potrebný.
  4. Pečieme na 180 stupňoch (rozohriata rúra) cca 8-13 minút, je to dosť závislé od rúry, takže určite kontrolujte priebežne a po 6-7 minútkach plech o 180 stupňov otočte, nech sa cookies pečú rovnomerne. Keď hore už dosť hnednú, sú hotové.
  5. Hotové cookies dávam ochladiť, sú ešte lepšie vychladnuté.
  6. Zdravá mlska, hlavne ak tí menej sladkí dajú cukru ešte menej (my to bežne robíme). ? Dobrú chuť!