Cookies
Famózne bezlepkové bezmliečne ovseno-jablkovo-škoricové cookies (fotorecept)
Autor receptu: eliniatko
Cookies robím kľudne aj dva razy týždenne - robím ich vždy inak, s málo cukrom, množstvom semienok a/alebo orieškov, a
pridám nejaké tie hrozienka či iné sušené ovocie.* Teraz som recept obmenila a vzišli takéto - famózne - viac "fresh", a pritom
stále nenormálne mňamkové bezlepkové bezmliekové jablko-škorica-vločky 'kukiny'.
19 porcií |
15 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame všetky suroviny - s tým, že jablká budú ošúpané a polovica nakrájaná na mini kocky, druhá nastrúhaná. Ja som dala aj oriešky, aj semienka, ale nie sú vyslovene potrebné. U nás oriešky veľmi môžeme, a slané pražené tekvicové jadierka sme akurát mali doma a dali cestu správne "nakopnutie".
- S cestom sa dobre pracuje rukami, tak som gúľala guľky a na plech roztlačila do tvaru cookies.
- Kto chce, môže ešte nakoniec posypať slano-karamelovým cukrom (mala som taký mlynček čo je pôvodne na kávu ?). Tento krok nie je potrebný.
- Pečieme na 180 stupňoch (rozohriata rúra) cca 8-13 minút, je to dosť závislé od rúry, takže určite kontrolujte priebežne a po 6-7 minútkach plech o 180 stupňov otočte, nech sa cookies pečú rovnomerne. Keď hore už dosť hnednú, sú hotové.
- Hotové cookies dávam ochladiť, sú ešte lepšie vychladnuté.
- Zdravá mlska, hlavne ak tí menej sladkí dajú cukru ešte menej (my to bežne robíme). ?
Dobrú chuť!