Falošné rizoto s opekanou tymianovou rybkou

Autor receptu: alzbetty

A zase som uvarila niečo rýchle, ľahké a chutné :D do ryže môžete pridať akúkoľvek zeleninku podľa chuti a ročného obdobia (dostupnosti v mrazničke) a taktiež použiť ľubovoľnú bylinku na rybu.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu prepláchneme, opečieme na oleji a pridáme soľ (cca 1/4 PL), štipku šafranu. Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Časť vývaru možno nahradiť bielym vínom.
  2. Šalotku nasekáme nadrobno, speníme na oleji. Pridáme kolieska mrkvy, nakrájanú cuketu (ak je staršia tak bez šupky a semien), hrach, strúčiky, osolíme, okoreníme, ochutíme koriandrom a opečieme. Zalejeme vodou alebo zvyšným vývarom z ryže a podusíme do polomäkka. Pridáme sparené ošúpané paradajky (ak niekomu vadia tak vyberieme aj semienka, ale precedíme z nich šťavu), zamiešame a prehrejeme. Zelenina by mala byť ponorená v šťave.
  3. Uvarenú ryžu zamiešame spolu so zeleninou. Rybu si vopred nakrájame na kocky alebo pásiky, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, olejom a posypeme tymianom. Necháme postáť.
  4. Rybu opečieme na panvici domäkka. Podávame k ryži ozdobené bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.