Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od pravej ťahanej

Autor receptu: medovnicek

Toto je síce recept na neťahanú štrúdľu, ale chuťou veľmi pripomína tú pravú ťahanú. Získala som ho od svojej svokry.

Postup

  1. Neviem prečo sa múka meria na litre, ale rešpektujem pôvodný recept a meriam v odmerke. Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké diely. Z každého dôkladne vypracujeme hladký bochník, ktorý zľahka potrieme roztopeným maslom a necháme 1 hodinu odpočinúť na doske.
  2. Potom každý bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenulinký plát - ide to dobre a cesto sa dá vyvaľkať ozaj na tenko.
  3. Posypeme mletým makom, práškovým cukrom, strúhanými jabĺčkami. Pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme do štrúdle. Dáme na papier na pečenie a potrieme maslom.
  4. Pečieme pri 180 C, až povrch štrúdle zružovie. Potom znovu potrieme maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Plniť môžeme samozrejme rôznymi náplňami - výborná je aj plnená višňami s makom.