Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od pravej ťahanej

medovnicek - fotkamedovnicek, 27. augusta 2011

Toto je síce recept na neťahanú štrúdľu, ale chuťou veľmi pripomína tú pravú ťahanú. Získala som ho od svojej svokry.

Suroviny

1 liter
125 g
1 ks
Okrem toho na plnku:




Postup

  1. 1

    Neviem prečo sa múka meria na litre, ale rešpektujem pôvodný recept a meriam v odmerke. Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké diely. Z každého dôkladne vypracujeme hladký bochník, ktorý zľahka potrieme roztopeným maslom a necháme 1 hodinu odpočinúť na doske.

  2. 2

    Potom každý bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenulinký plát - ide to dobre a cesto sa dá vyvaľkať ozaj na tenko.

  3. 3

    Posypeme mletým makom, práškovým cukrom, strúhanými jabĺčkami. Pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme do štrúdle. Dáme na papier na pečenie a potrieme maslom.

  4. 4

    Pečieme pri 180 C, až povrch štrúdle zružovie. Potom znovu potrieme maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Plniť môžeme samozrejme rôznymi náplňami - výborná je aj plnená višňami s makom.

Diskusia k receptu

tatranka
Ja robievam ťahanú a mám ju tu aj uvedenú.No niekedy treba konať rýchlo a tvoj recept sa mi veľmi hodí.Ukladám do kk.
cica2
vyzerá supér, recept sa zíde aj mne, vďaka:)
danculka
Ťahaná,je ťahaná,ale ako hovorí @tatranka ,niekedy na to nie je čas a vtedy sa hodí,tvoj recept....
mariaklara
Teraz sa asi aj hodí, myslím, že je práve štrúdľové obdobie,maku sa nám urodilo dosť, jablká trochu padajú, nuž budeme robiť štrúdľu, vďaka za recept.
slavnicanka
Jééééj,robila som podľa receptu a veľmi mi praskla po bokoch,nemalo sa to popichať?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia