Falafel

Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom

Autor receptu: patincatsomekitchen

Falafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ktorý sa robí z cíceru, aj falafel z inej strukoviny. Na rad prišla červená šošovica. Krátko sa varí a tak je jedlo rýchlo hotové. Chutí fantasticky. Základnými koreninami sú koriander a rasca, mám radšej prevahu koriandru. Falafel bude krásne prevoňaný, ak gulôčky koriandru nameliete čerstvé, môžete však použiť aj vopred namletý... https://www.patincatsomekitchen.com/falafel-z-cervenej-sosovice

10
porcií

Postup

  1. Uvarte červenú šošovicu a nechajte ju vychladnúť.
  2. Petržlenovú vňať a cibuľu nasekajte nadrobno, sezamové semienka pomelte.
  3. V miske zmiešajte uvarenú červenú šošovicu, cibuľu, prelisovaný cesnak, všetky koreniny a soľ a postupne pridávajte múku podľa potreby.
  4. Vytvarujte guličky, valčeky alebo placky a mierne opečte na panvici na olivovom oleji.
  5. Na dresing zmiešajte všetky suroviny a dobre premiešajte. Tymián pridávajte postupne a množstvo prispôsobujte vlastnej chuti.