Pečené buchty

Extra jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jemné kysnuté cesto jahodovej chuti s bohatou plnkou jahodového džemu.* Tieto úžasné buchty sú jednoducho fantastické a miznú ešte teplé rovno z plechu😉

6 ks
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, cukor, soľ a pudingový prášok premiešame najprv lyžicou. Potom pridáme maslo a v 2 dl mlieka napučané droždie. Zvyšných cca 2 dl mlieka pridávame postupne počas vypracúvania cesta. Máme dostať dosť mäkké/redšie, ešte poriadne lepivé cesto, ktoré potom pomocou oleja, s olejovými rukami trochu vymiesime/vybijeme do bochníka :-) Táto časť je dôležitá, lebo týmto sa cesto prevzdušní. Napokon cesto poprášime múkou a dáme na 40-45 minút nakysnúť.
  2. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 častí, ktoré vymiesime do bochníčkov. Bochníčky rozťapkáme na malý kruh, naplníme bohato džemom / lekvárom a uzavrieme klasicky do okrúhla ako buchtu :-) Buchty poukladáme na plech s papierom tak, že okraje každej buchty, tam kde sa dotýkajú natrieme dobre olejom. Zakryjeme a necháme 20 minút podkysnúť.
  3. Podkysnuté buchty natrieme jogurtom, ktorý sme zmiešali s troškou oleja. Buchty pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 180 °C cca 35 minút pekne do zlatova🙂 Horúce buchty hned po upečení natrieme kúskom masla a následne necháme vychladnúť.
  4. Buchty chutia úžasne. Cesto je veľmi jemné a ľahučké, chutí samo o sebe príjemne jahodovo od pudingového prášku🙂 A v kombinácii s bohatou plnkou jahodového džemu sú tieto buchty úplná TOPKA😉 Prajem dobrú chuť !
  5. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube