Krémový zákusok

Eclairs dvakrát rýchlejšie - s jemným krémom bez varenia

Autor receptu: razomzastolom

Mimoriadne jemné zákusky, na ktoré sa tešia všetci.

20
porcií
40 minút
príprava
15, 10 minút
na 200, 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vodu posoliť a priviesť k varu. Pridať maslo a opäť priviesť k varu. Pridať múku a na miernom ohni vypracovať pomocou varešky cesto.
  2. Cesto odstaviť z ohňa, ochladiť. Cesto by malo byť teplé na dotyk. Pridať vajcia jedno po druhom a vmiešať ich do cesta pomocou mixéra s hnetacími metličkami.
  3. Na plech s papierom na pečenie lyžicou vytvoriť z cesta kôpky (vzdialenosť 5 cm medzi kôpkami). Piecť 15 minút pri 200 °C a potom ďalších 10 minút pri 180 °C. Upečené nechať vychladnúť.
  4. Príprava krému: Mascarpone, smotanu, vanilkový a práškový cukor vyšľahať mixérom do zhustnutia.
  5. Zákusky naplniť krémom pomocou cukrárenskej striekačky.
  6. Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/oKfJB6_OGPI