Krémový zákusok
Eclairs dvakrát rýchlejšie - s jemným krémom bez varenia
Autor receptu: razomzastolom
Mimoriadne jemné zákusky, na ktoré sa tešia všetci.
20 porcií |
40 minút príprava |
15, 10 minút na 200, 180 °C |
Postup
- Vodu posoliť a priviesť k varu. Pridať maslo a opäť priviesť k varu. Pridať múku a na miernom ohni vypracovať pomocou varešky cesto.
- Cesto odstaviť z ohňa, ochladiť. Cesto by malo byť teplé na dotyk. Pridať vajcia jedno po druhom a vmiešať ich do cesta pomocou mixéra s hnetacími metličkami.
- Na plech s papierom na pečenie lyžicou vytvoriť z cesta kôpky (vzdialenosť 5 cm medzi kôpkami). Piecť 15 minút pri 200 °C a potom ďalších 10 minút pri 180 °C. Upečené nechať vychladnúť.
- Príprava krému: Mascarpone, smotanu, vanilkový a práškový cukor vyšľahať mixérom do zhustnutia.
- Zákusky naplniť krémom pomocou cukrárenskej striekačky.
- Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/oKfJB6_OGPI