Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 26. januára 2014

Na jednom ruskom webe som objavila rohlíčky, ktoré sa mi veľmi zapáčili. Ešte mi z ruštiny niečo ostalo v pamäti, takže som sa dočítala, Zobraziť celý popisNa jednom ruskom webe som objavila rohlíčky, ktoré sa mi veľmi zapáčili. Ešte mi z ruštiny niečo ostalo v pamäti, takže som sa dočítala, že sú z cesta ako na Conchas. Hneď sa mi vybavilo, že recept na tieto mušličky som videla aj tu na Vareche. Vošla som do svojich obľúbených receptov a objavila som tam dokonca dva od @Lubisthemple. Kysnuté cesto som si trocha upravila podľa seba.

14
porcií

Suroviny

400 g
1 ks
2 ks
50 g
100 - 150 ml
25 g
25 g
20 g
štipka
Povrchová hnedá hmota:
120 g
80 g
80 g
Okrem toho:
2 ks
 na potieranie




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme povrchovú hnedú hmotu, pretože musí dobre vychladnúť. Do misky dáme práškový cukor, múku a maslo.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dobre vypracujeme

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kakao, tak cca 1 PL.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypracovanú zmes zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme časť z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom pridáme ostatné suroviny do cesta (mlieko pridávame postupne, aby sme ho nedali ani málo a ani veľa) a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy, ktoré dáme prikryté kysnúť na teplé miesto, približne na jednu hodinu. Počas kysnutia aspoň dva krát premiesime, aby sa prevzdušnilo.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobre vy kysnuté cesto rozdelíme na 14 rovnakých častí - jedna mala okolo 90 g. Z každej časti vytvarujeme guľôčku.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Postupne každú vyvaľkáme do oválu, pričom jedna strana oválu by mala byť o niečo širšia.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Z povrchovej hmoty, ktorú sme chvíľku pred tým ako vykyslo cesto, vybrali z chladničky, vypracujeme tiež rovnaký počet guľôčok - teda 14.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hnedé guľôčky nanesieme na ovál z kysnutého cesta, pričom necháme na širšom okraji cca 2 cm okraj len z kysnutého cesta.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ľavý a pravý okraj oválu trošku zrolujeme a dole spojíme - ako viď na obrázku

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Takto pripravený ovál pretočíme na druhú stranu, na širší okraj - tam, kde sme nedávali povrchové hnedé cesto, dáme prúžok banánu

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A začíname rolovať

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Od širšieho okraju k užšiemu, spojenému

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Zrolované rohlíčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nožíkom môžeme na hnedej hmote môžeme narezať mriežky - zabudla som vyfotiť. Okraje potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C - cca 25 minút - ale tá doba je len orientačná.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Vlastne už len pre efekt som niektoré stredy pocukrovala.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    A čo dodať na záver. Cesto bolo tvárne, vôbec som ho pri tvarovaní nemusela podsýpať múkou, moja obava, že či ako plnka ten banán bude nevýrazný sa nepotvrdila, syn dokonca tvrdil, že by nepoznal, že to je banán, myslel si, že sú tam jabĺčka. Podľa mňa je to chutné pečivo, ktoré určite upečiem ešte aj v budúcnosti.

    Dvojfarebné rohlíčky z cesta na Conchas (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

luss44
veľmi efektné, zaujímavé rolovanie, si šikulka za 5* :)
anina6
hneď som si myslela @medovnicek , že tie krásne rohlíčky sú tvoje dielo. nádhera, perfektne spracovaný a nafotený recept. určite vyskúšam. díky za recept.
aszabka
I ja mám tie conchas v kuchárskej knihe..ešte som ich nerobila, ako kopu iných uložených receptov, nie je toľko príležitostí..každopádne ukladám i tieto tvoje a skláňam sa pred tvojou kreativitou :)
janger
To su ale pekne rohlicky! A do kysnuteho cesta zaujimava napln - banan. Niekedy vyskusam :-).
margaretka28
už podľa fotky som vedela, že to bude tvoje, ty sa vždy tak pekne pohráš s kysnutým cestom, veľmi pekne si napiekla 5*
slavka11
peceny banan neznasam da sa to nahradit niecim inym. Lebo inak sa mi receptik pozdava. Je to nieco nove aspon pre mna :)
afataga
nadhera, budem sa opakovat, ale ja nechapem, kde chodis kupovat tu trpezlivost :-)
izabella929
@Medovnicek..tvorba , balenie a konečná fáza tvojich koláčov ma veľmi zaujala.-) niečo nádherné, neobyčajné a perfektné...) mám rada extravagantné veci a toto je úžasné.-)dávam*****
tetrisss
Dnes som ich robila, nenafotila, lebo mohli byt krajsie, to hnede cesto bolo velmi tuhe, mala som dat asi viac masla. Ale chutou boli uzasne, dobre sa tvarovali, ziadna velka robota, inak uz sa tu na mna usmievaju uz iba dva, perfetny recept, mnam.
medovnicek
@tetriss teší ma, že chutili, máš pravdu, že tá hnedá masa je tuhšia, ale ja som ju nakrájala, chvíľku nechala postáť pri izbovej teplote a potom sa mi guľky dobre tvarovali
nikola166
náádherné :-o ... to je už čarovanie s cestom :) wau.. dávam 5* a možno sa na to raz odhodlám a vyskúšam :)
tetrisss
 fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/q77/s...

720x720/1689779_645754042133278_290095516_n.jpg
Trochu som pozmenila predlohu, do toho hnedeho cesta som dala jeden bielok, super, a miesto bananu som tam dala za lyzicu klasickej tvarohovej plnky, cim sa rozky zvacsili, ale chutili uzasne. tento recept veru stoji za pouzitie, to kysnute cesto je pruzne, chutne, mnam.
medovnicek
@tetrisss mám radosť z toho, že sa ti páčia a som rada, že si vyskúšala aj inú plnku ako ten banán, teraz už vieme, že to "funguje" - musím aj ja vyskúšať tvoju variantu:)
@frezia veľmi pekne ďakujem
tetrisss
Tvoje rohlicky su u nas sucasnym hitom, samozrejme, ze vzdy sa da nieco prilozit :), tak na zaklade priania mojho synka som este podlozila tvaroh marhulovym lekvarom a navrch som dala este madlove hranolky. Mnam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia