Dvaja z jedného cesta - pizza a cibuľový koláč (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Každý má svoj obľúbený recept na pizzové cesto, ja mám rada tento, lebo je hrnčekový, tak som skúsila aj cibuľový koláč, viem, že ich tu je viac, ale tento je bez syra

4
porcie
40 minút
príprava
13 minút
na 240 °C

Suroviny

Postup

  1. Večer som urobila cesto: do misky som dala múku a soľ, do vody som dala cukor a kvasnice, ked sa najedli, dala som kvások do misky k múke a pridala som olej, urobila som cesto, ale netreba ho dlho mágať, iba aby sa všetko spojilo, posypala som ho múkou, misku som zatvorila a dala do vypnutej rúry. Na noc som ho potom dala do chladničky, ráno som ho vybrala na linku. Keď som ho išla použiť, vyzeralo takto:
  2. Rozdelila som ho na polovice, polovicu som dala na papier na pečenie, posypala trochu múkou a malým válčekom som sa ho snažila vyváľkať na celý papier, ale bránilo sa, to isté aj s druhou polovicou, potom som ich dala na plecha a nechala svojmu osudu asi 30 min.
  3. Pokrájala som paradajky a chvíľu som ich dusila vo vlastnej vode, ešte mali v obchode slovenské, inak by som použila moje zavarené, do pridusených som dala cesnak, olej a ostatné koreniny, pomiešala som, omáčka na pizzu je hotová
  4. Do misky som dala smotanu, cesnak a ostatné, pomiešala som
  5. Cesto zas medzi tým podrástlo, na prvé som dala parajkový základ, slaninu, popoštiepok, na moju polovicu olivy a posypala som strúhaným eidamom. Zapla som aj rúru na 240° aj s ventilátorom, lebo sa budú piecť oba plechy naraz
  6. Na druhé cesto som dala smotanový základ, cibuľu pokrájanú na tenké polkolieska a slaninu pokrájanú na pásiky, pred pečením som obe cestá na okrajoch potrela vodou s cesnakom
  7. Piekla som 13 min., treba si odsledovať farbu okrajového cesta
  8. Po upečení som zas okraje potrela cesnakovou vodou