Ananásový zákusok

Dušičkové sviatočné ananásové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento sviatočný deň som pripravila pre mojich blízkych ananásové rezy.* Len piškótové korpusy, v kréme je nakrájaný ananás a melónový lekvár nadstavený banánovým pudingom.

22
porcií
60 minút
príprava
4x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si pripravila krém: V mlieku som vymiešala banánový puding s detskou krupicou a uvarila som hustú kašu, ktorú som ihneď s rajnicou ponorila do studenej vody a nechala rýchlo vychladiť. Kým sa chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny.
  2. Po lyžici som pridávala za stáleho miešania vychladnutý puding, napokon som pridala koňak a všetko vyšľahala spolu.
  3. Hotový krém som uložila do chladničky a zatiaľ som si upiekla štyri korpusy.
  4. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala postupne do základu a vareškou opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a všetky korpusy sa piekli po 10 minút.
  5. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke. Na podnos som uložila prvý korpus a pripravila som si nadstavený lekvár. Štyri polievkové lyžice melónového lekváru som dala zohriať a keď bol horúci, priliala som v 50 ml vody rozmiešaný banánový puding, priliala som k horúcemu lekváru a miešala, pokiaľ nezhustol. Ešte horúci lekvár som rovnomerne rozložila na korpus a ihneď zakryla ďalším korpusom, aby sa prilepil. Tento korpus som natrela horúcim čistým lekvárom.
  6. Na lekvár som natrela polovicu krému.
  7. A uložila pokrájaný ananás.
  8. Na ananás som natrela druhú polovicu krému...
  9. ...zakryla tretím korpusom a zopakovala som všetko ako na začiatku, zohriala lekvár, pridala vodu s pudingom a poliala som ešte horúcim lekvárom tretí korpus.
  10. Zakryla štvrtým korpusom, dala stuhnúť do chladničky a až po stuhnutí som zaťažila na noc 3 kg múky. Druhý deň som pripravila polevu, poliala som koláč a opäť nechala dobre stuhnúť v chladničke.
  11. Krájala som horúcim mokrým nožom. Zdobila som šľahačkou, kúskami ananásu a listom medovky. Prajem vám dobrú chuť.
  12. Všetky zákusky nakrájané.