Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Králičie stehná očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Zeleninu nakrájame na drobno, orestujeme na slanine s cibuľou. Do zeleninového základu dáme opečené stehná, bobkový list, pridáme korenie, cesnak, rozmarín, dochutíme soľou a pomaly dusíme. Hotové stehná vyberieme a zeleninu prepasírujeme do jemnej omáčky.
- Na masle orestujeme na jemno nasekanú slaninu, cibuľu a zaprášime krupicou. Pridáme mlieko a dobre rozmiešame. Varíme tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varešku a steny hrnca. Cesto necháme vychladnúť a pridáme doň vajce a nasekaný petržlen. Z cesta urobíme veľké halušky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Listový
špenát očistíme, sprudka opečieme na olivovom oleji a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Náš tip: Králičie mäso je ľahko stráviteľné a obsahuje málo cholesterolu, len 20-25 mg/100 g, a tuku.
|