Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králičie stehná očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Zeleninu nakrájame na drobno, orestujeme na slanine s cibuľou. Do zeleninového základu dáme opečené stehná, bobkový list, pridáme korenie, cesnak, rozmarín, dochutíme soľou a pomaly dusíme. Hotové stehná vyberieme a zeleninu prepasírujeme do jemnej omáčky.
  2. Na masle orestujeme na jemno nasekanú slaninu, cibuľu a zaprášime krupicou. Pridáme mlieko a dobre rozmiešame. Varíme tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varešku a steny hrnca. Cesto necháme vychladnúť a pridáme doň vajce a nasekaný petržlen. Z cesta urobíme veľké halušky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Listový špenát očistíme, sprudka opečieme na olivovom oleji a dochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Náš tip: Králičie mäso je ľahko stráviteľné a obsahuje málo cholesterolu, len 20-25 mg/100 g, a tuku.