Dusené slávky
Dusené slávky

Dusené slávky v paradajkovo-bazalkovej omáčke

Peter Oravec
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 7. septembra 2017
Dusené slávky v paradajkovo-bazalkovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 ml
100 g
50 g
5 g
400 g
5 g
5 g
60 g
70 g
200 g
10 g
800 g (mušle)
10 g
4 g




Postup

  1. 1

    Príprava omáčky: Na oleji opražíme šalotku, cesnak a čili. Pridáme lúpané paradajky, rozmarín, soľ, korenie a nadrobno nakrájaný stopkový zeler. Povaríme asi 10 minút. Pridáme maslo, bazalku a koriandrovú vňať.

  2. 2

    Pred varením musia byť mušle vždy zatvorené, otvorené nikdy nepoužívame, sú mŕtve. Slávky očistíme pod studenou vodou. Potom ich vložíme do vopred pripravenej omáčky. Povaríme asi dve minúty a prehádžeme s petržlenovou vňaťou, romanesco a zelerom. Všetky mušle, ktoré sa pri varení neotvorili, vyhodíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia