Dusené kuracie prsia s vlašskými orechmi a omáčkou z granátového jablka

ciapa - bez fotkyciapa, 21. októbra 2012
Dusené kuracie prsia s vlašskými orechmi a omáčkou z granátového jablka
Foto: ciapa

Stránku "www.varecha.pravda.sk/recepty" navštevujem už dlhší čas, ale až teraz som sa odhodlala prispieť receptom. Tak uvidíme, snáď sa Vám bude páčiť. Inšpirovala som sa Zobraziť celý popisStránku "www.varecha.pravda.sk/recepty" navštevujem už dlhší čas, ale až teraz som sa odhodlala prispieť receptom. Tak uvidíme, snáď sa Vám bude páčiť. Inšpirovala som sa receptom pôvodom z Perzie, inak uvedenom na stránke "www.simplyrecipies.com". Je prípravou nenáročný, všetky potraviny sú ľahko dostupné aj u nás a hlavne je veľmi chutný. Časovo príprava jedla zaberie asi 2 h. Popri tomto varení však šikovná gazdiná určite si stihne porobiť aj iné veci (ja som stihla pečenie koláča ;)).

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3 PL
2 PL
1 ks
50 g
1 ks
500 ml
2 PL kryštálový
1/2 KL
1/4 KL
1/4 KL
1/4 KL




Postup

  1. 1

    Najprv si na panvici nasucho orestujeme vlašské orechy (asi 8-10 min) a odložíme ich na bok vychladnúť.

    Dusené kuracie prsia s vlašskými orechmi a omáčkou z granátového jablka  - obrázok 1
  2. 2

    Na hlbšej panvici rozohrejeme maslo a olivový olej. Keď je tuk rozpustený, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a asi 10 min opekáme. V hlbokom kastróli opražíme na malom množstve oleja nadrobno nakrájanú stredne veľkú cibuľu. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme k nej mierne opražené mäso z panvice. Zalejeme to celé kuracím vývarom, privedieme k varu a asi 30 min dusíme pod pokrievkou.

    Dusené kuracie prsia s vlašskými orechmi a omáčkou z granátového jablka  - obrázok 2
  3. 3

    K zmesi pridáme orestované orechy a očistené jadierka granátového jablka.

    Dusené kuracie prsia s vlašskými orechmi a omáčkou z granátového jablka  - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme ešte koreniny, hnedý cukor a soľ. Premiešame a prikryjeme pokrievkou. Dusíme asi hodinu za občasného premiešania.

    Dusené kuracie prsia s vlašskými orechmi a omáčkou z granátového jablka  - obrázok 4
  5. 5

    Na záver, ak je treba, dochuťte ešte soľou a cukrom (ja som už viac necukrila, bolo to mierne nasladlé, tak akurát). Kuracie mäso je v tejto fáze varenia krásne krehké. Podávame s ryžou, môžeme dozdobiť čerstvými jadierkami granátového jablka.

Diskusia k receptu

marianne
granatove jablko so este nedavala k masku,ale moze to byt dobre..@ciapa dakujem link na dobre jednoduche recepty,to bude nieco pre mna,urcite vyuzijem a nech sa ti tu dobre vari,vitaj:-)
elixir
Ciapa, toto vyzerá veľmi lákavo, ak je to ako si predstavujem. Čiže, nakoľko nemám skúsenosti s jadierkami z granátového jablka v jedle, chcem sa opýtať, či tie zmäknú a aj dodajú trošku ovocnej chute?
ciapa
@elixir : jadierka granátového jablka zmäknú, ale viac ako jablko som cítila chuť orechov
@2010 : vďaka za link a tip na vylepšenie. nabudúce to pomixujem, určite to bude ešte lepšie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia