Dusené kura na masle obložené hráškom a baby karotkou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Kura poznám na mnoho spôsobov. Dnes som siahla ku starej dobrej klasike, príprava je veľmi jednoduchá a v kombinácii s jemnou zeleninkou veľmi chutná a osviežujúca. Nakoniec posúdte sami!
2 porcie |
4 h minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Kuracie prsia s kosťou a kožou som rozsekla na dve časti, umyla, osušila, osolila a nechala odležať 4 hodiny, aby soľ prešla mäsíčkom.
- Otvorila som konzervu s hráškom a baby karotkou a zeleninku som scedila.
- Vytlačila som šťavu z polovice citrona.
- Pripravené porcie kuracích prsíčok som dala do pekáča a pokládla plátkami masla.
- Pridala som pod kura olej a vodu. Vložila som prikryté dusiť do trúby vyhriatej na 170 stupňov na 20 minút. Potom som pekáčik odokryla, zapla som funkciu "gril" na 5 minút pri teplote 200 stupňov, aby kožička chytila zlatistú farbu.
- Kura som vybrala a do pekáčika do výpeku som nasypala zeleninku, pridala som citronovú šťavu a...
- ...plátok masla. Maslo sa rozpustí zbytkovým teplom a zjemní chuť zeleninky, ktorú som nesolila, výpek je slaný dosť a nedávala som ani cukor, nechala som vyniknúť prirodzenú nasládlu chuť zeleninky, ktorú som tepelne neupravovala. Stačí teplo výpeku, ktorým sa dostatočne prehreje.
- Do stredu taniera som dala dusenú ryžu, posypanú petržlenovou vňaťou, pokrájanou na jemno, dookola som obložila hráškom s baby karotkou a priložila som udusené kuriatko. V podstate ide o prípravu na prírodný spôsob a tento veľmi jemný a chutný pokrm je vhodný aj pre diabetikov a pre štíhlu líniu, aj pre diétu žlčníkovú a pre chorých na žalúdok.