Dusené jelenie stehno
Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
100 minút príprava |
Postup- Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie
a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme.
Sprudka opečieme na masle, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú
zeleninu, cesnak, cibuľu, podľa chuti
rozmarín a dusíme domäkka.
- Zemiaky v šupke uvaríme, po uvarení
ošúpeme a necháme vychladnúť. Vychladnuté
ich nakrájame na malé kocky, pridáme
bryndzu, kyslú smotanu, najemno nakrájanú
červenú cibuľu, petržlenovú vňať,
pažítku a dochutíme soľou a korením. Premiešame.
- Udusené mäso podávame so zemiakovým šalátom s bryndzou, ktorý môžeme tvarovať do guliek či kopčekov.
|