Dusené jelenie stehno

Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
100 minút
príprava

Postup

  1. Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, cesnak, cibuľu, podľa chuti rozmarín a dusíme domäkka.
  2. Zemiaky v šupke uvaríme, po uvarení ošúpeme a necháme vychladnúť. Vychladnuté ich nakrájame na malé kocky, pridáme bryndzu, kyslú smotanu, najemno nakrájanú červenú cibuľu, petržlenovú vňať, pažítku a dochutíme soľou a korením. Premiešame.
  3. Udusené mäso podávame so zemiakovým šalátom s bryndzou, ktorý môžeme tvarovať do guliek či kopčekov.