Dusené jahňacie pliecko na červenom víne a sušenom ovocí (fotorecept)

Autor receptu: kaschmere

Nies om veľký fanúšik jahňacieho mäsa, ale skúsila som tento recept prvý krát a určite nie naposledy. Výsledok bol veľmi chutný.

3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, jahňacie plece si nakrájame na cca 1cm plátky. Na tento recept môžeme použit aj kotlety.
  2. Plátky mäsa si z každej strany osolíme a okoreníme. Cesnak ošúpeme a každý strúčik prepolíme.
  3. Na väčšej panvici si rozohrejeme olivový olej, pridáme mäso a opekáme z každej strany do hneda. K mäsu pridáme cesnak a ešte chvíľku opekáme. Cesnak by mal chytiť peknú farbu ale nesmie zhorieť. Navrch nasypeme vetvičky tymiánu.
  4. Sušené ovocie opláchneme v studenej vode, marhule nakrájame na štvťky. Do panvice nalejeme víno a pridáme sušené ovocie. Privedieme k varu a zredukujeme víno približne na polovicu.
  5. Do panvice prilejeme hovädzí vývar a necháme dusiť čiastočne prikryté pokrievkou. Dusíme pomaly, na nižšom stupni a poodokryté aby sa nám z omáčky odparovala voda.
  6. Keď je mäso jemné a mäkké a v panvici nám vznikla hustá a lesklá omáčka, jedlo je hotové - asi tak po 45 minútach. Môžeme odstániť vetvičky tymiánu, ale ja som ich tam nechala. Ako prílohu som podávala kuskus ale príloha je ľubovolná.